• Flag for SV
  • Flag for EN
  • Flag for FI
  • Flag for Google Translate

Com Hem digitalt

Helt digitalt utbud från 8 september.

Med anledning av Coronavirusets spridning skjuter vi upp övergången från analoga till helt digitala kanaler till den 8 september 2020. Allt för att inte bidra till ökad oro.

Alla som bor i ett Com Hem-hus kan dock redan nu gå över till digitala sändningar för att se sina digitala kanaler med bättre kvalitet. Det görs oftast genom att ändra inställningar på tv:n eller med en enkel kanalsökning. Samtidigt kan alla boende registrera ett konto på Comhem Play för att se de flesta digitala kanaler på mobilen, surfplattan eller datorn.

Vi har även gjort det möjligt för alla som tittar digitalt att tillfälligt se kanalerna BBC, CNN, Expressen TV och Al Jazeera English, för ökan tillgång till lokala och globala nyheter.

 

De analoga sändningarna utgår i er fastighet den 8 september 2020. Ändra till digital-tv redan nu.

Nu moderniserar Com Hem sitt tv-erbjudande till 1,6 miljoner Com Hem-hushåll. Nu går vi helt över till digitala tv-sändningar med bättre kvalitet och de analoga kanalerna (inkl FM-radio via tv-uttaget) utgår. Om du tittar analogt idag behöver du därför ändra till digital-tv på din tv hemma.

Ett par veckor innan börjar en informationstext rulla i tv-rutan på de analoga kanalerna. Ser du texten på din tv tittar du analogt och behöver ändra till digital-tv. Får du ingen informationstext i din tv-ruta behöver du inte göra något.

Vill du veta att du tittar digitalt kan du också leta upp Com Hem-kanalen. Den visas bara digitalt och finns oftast på kanalplats 777.

All information och tips på hur du ändrar till digital-tv finns på ett flertal språk på comhem.se/digitalisering.

Varför moderniseras tv-utbudet från Com Hem?

Digitaliseringen av tv-sändningarna är en del i ett stort digitaliseringsprojekt där Com Hem vill erbjuda sina kunder obegränsad uppkoppling och tv-upplevelser med bästa kvalitet.

Förändringen innebär en direkt förbättring av bild och ljud. Samtidigt frigörs utrymme i nätet som de analoga sändningarna tagit upp, vilket ger kapacitet till stabilare och snabbare bredband.

Nu kan du som är folkbokförd på en Com Hem-adress dessutom skapa ett konto på Comhem Play, kostnadsfritt och helt utan bindningstid. Då kan du se de flesta abonnemangsfria kanaler på din mobil, surfplatta och dator, var du vill inom hela EU. Läs mer på comhem.se/tv/play-abonnemangsfritt.

Mer information

All information om digitaliseringen finns samlad på comhem.se/digitalisering. Kom ihåg att ändra till digital-tv i god tid innan den 8 september för att kunna fortsätta se på tv när de analoga kanalerna utgått.

Information is available in several languages at comhem.se/digitalisering